Na poniższym screenie El Capitane ma gume na oczach:
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb2 ... oopers.jpg
A tutaj na środku czoła prawie
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb2 ... rs2-hd.jpg
x 1 2010: x 24
x 3Chyba całkowicie nie zrozumiałem tej wypowiedzi. Inaczej musiałbym ją uznać za niemiłą, mówiąc delikatnie.SID pisze:Popieram Krzyśka to nie rewia mody z wybiegiem ktoś pomylił się wstępując w nasze szeregi
x 1 2010: x 24
x 3

Dlaczego są za duże jeśli można wiedzieć? Nie za bardzo mi się uśmiecha znów je ciąć, ale jak będzie trzeba to trzeba. Przejdę się jeszcze w nich po schodach.Jok pisze:a) najwazniejsze - dotnij uda - niestety są za duze. Musisz zredukować górny rant (wiem, wiem, zal sie rozstawac) i skrocic o 2-3 cm. Tak jak mowi Sternik - musisz wejsc po schodachTakie rzeczy wychodza najczesciej po 1-2 eventach, ale szkoda je odkupywać otarciami ;/
Tak trzeba będzie zrobić. Ewentualnie - jak już pisałem - pozbędę się ich całkowicie.Jok pisze:b) na bicepsach zamiast twardej gąbki dałbym - miekką jak do wykładania. Ta od kolan jest zatwarda i grozi ze po 8 godziach troopingu bedziesz mial otarcia.
Wzdłuż całego rantu jest naklejona biała gąbka, więc póki co jak sprawdzałem nic się nie rysuje. Ale zawsze można się ich pozbyć.Jok pisze:c) Zetnij ranty na naramiennikach. Na wszystkich forach detachmentowych plastików radza to zrobic w pierwszej kolejnosci - te ranty nie sa potrzebne do szczescia a zaszoruja Ci biceps.
Ja wpierw zakładam pas z udami. Później łydkiJok pisze:Zastanów się w jakiej kolejności nakładasz zbroje. Ja zakładam pierw uda do pasa potem buty i łydki, brzuch z majtami i cala reszta. Niektórzy zakladaja pierw łydki a pozniej uda.
Uśmiech znalazł się tam nie bez powoduJok pisze:Nie przejmuj się opiniami dotyczacymi hełmu. Tzn przejmuj ale to nie jest tak ze Cie tu ludzie hejtuja - chodzi oto zeby podciagac poziom w gorę
Nie mam pojęcia dlaczego - zarówno Ty jak i Sternik - schodzicie na temat grubości pauldronuJok pisze:Paldron - dobrze ze dostaniesz nowy. Zdecydowanie ladniej ukladaja sie ciensze paldrony - sam mam dwa, i ten ktory mam do Gunnera jest oryginalnym ochraniaczem motokrosowym - nie nadaje się na ramie bo ma dodatkowa wkladke i zle sie uklada.
Własnie myślałem, żeby nawet zrobić manekina z rurek PCV (gdzieś widziałem na forum taki pomysł) bo nie chce wchodzić w kolejne koszta kupując normalnego manekina. Może przesadzam z tymi uszkodzeniami, ale już pewna część troszkę pękła przy cięciu plastików. Klej (do plastiku niby) którym kleiłem rzepy do plastiku spowodował lekkie pomarszczenie zewnętrznej powierzchni zbroi. Nie wiem czy w reakcję wszedł sam klej czy jego opary. Pociesza mnie jedynie fakt, że jest to właśnie sand, więc nic nie będzie widać.Jok pisze:Folie mozesz spokojnie sciagnac. Od przechowywanie sie nie psuje zbroja - sam polowe mam na manekinie, druga w pudle. Kurz nie gryzieJedyne co to biały hips moze zżółknąć od słońca, ale jak juz bedziesz wybrudzony to ta opcja Ci nie straszna
Ale wpadnie ktoś od Was? Fajnie by było gdyby chociaż Warszawka się zjawiła któregoś dnia. Też się wybieram, więc najlepiej byłoby pojawić się tego samego dnia co Wy.Jok pisze:Na Polconie oficjalnie nie ma PG.
Na polconowy pt wieczór planowane jest nieoficjalne spotkanie m.in. członków PG w którejś z warszawskich knajpek. Szczegóły soonOwczar pisze:Ale wpadnie ktoś od Was? Fajnie by było gdyby chociaż Warszawka się zjawiła któregoś dnia. Też się wybieram, więc najlepiej byłoby pojawić się tego samego dnia co Wy.Jok pisze:Na Polconie oficjalnie nie ma PG.
Już Ci tłumacze, a raczej daje zdjęcie poglądowe:Owczar pisze: Dlaczego są za duże jeśli można wiedzieć? Nie za bardzo mi się uśmiecha znów je ciąć, ale jak będzie trzeba to trzeba. Przejdę się jeszcze w nich po schodach.