W wymogach jest napisane, że buty powinny być zamszowe lub płucienne. Dlatego skórzane odpadają. Kolor beżowy/kremowy. Można kupić sztublety i do nakleić na nie zamsz, tylko, żeby to dobrze wyglądało.
501st Legion - Member since September 2006 Rebel Legion - Member since June 2008
Jesli chodzi o kolor to ja bym optowa za beżem. Co do sztybletów. W wymogach jest że nie moga byc skórzanne, ale wydaje mi sie że sztyblety płocienne są obecnie raczej nie do dostania. Takie buty jak ma Luke w koncówce lat 70-tych były do dostania w kazdym sklepie. Taka była moda. Nie mówiac o butach Fetta . Może szukać w tzw "przemysłówce" ? .
Te z Allegro prawie dobre, kolor w porzadku. Trzeba by było "pomajstrować" odrobine przy ściągaczach. Jesli jest to skóra nie licowana (tak chyba się na te obróbkę mowi) to w realu nie będzie zbytnio przypominać skóry, daje wrazenie miękkosci , a o to chyba chodzi.
Mam dobra wiadomosc - okazalo sie na maj music ze buty jednak moga byc. Wymieniam pasek i kimono na wieksze/szersze i bedzie wszystko ok
Swoja droga Luke dorobil sie czapki i gogli:)
sorry za jeden post za drugim ale co tam.
Mam wreszcie nowy porzadny pasek - 6 cm szerokosci. mam tez nowe spodnie - z jednym szwem z boku.
Tak swoja droga prezentowal sie Luke na Festiwalu w Katowicach:
Chce zamowic kimono. Mam 184 cm wzrostu. Zamowic na 200 cm?
Duże Ci wyjdzie. Oczywiście, zależy, bo różne rozmiarówki są.
Ja bym wziął raczej na 180 jeśli takie mają. I obczaił pierw jaki producent bo niektórzy odbiegają od tradycji i dają jakieś dziwne wszywki itp.
I nie bierz kimona do Judo tylko raczej do Karate itp, raz że się będziesz bardziej gotował w ciepłe dni a dwa, że dżudogi są z różnych ciekawych materiałów - wytrzymałych acz niekoniecznie gładkich.
Vissan nie moge wziasc na swoj rozmiar - musze wziasc wieksze - spojrz na Luke'a jakie mial rekawy i doklad siegalo mu kimono. To co wlasnie mam teraz jest na moj rozmiar i jest za male.