Witaj ,wizjer jest standartowy,aczkolwiek tak jak pisałem przy zbliżeniach hełmu folia chwyciła niespecjalnie,stąd te kropki na nim,więc bede go chyba wymieniał w całości gdyż użyte plexi jest bardzo ciemne,kiedy jest dodatkowo przyciemnione folią lustrzaną przy słabszym oświetleniu praktycznie nic w tym nie widać.
Tak więc bede albo próbował dac białe plexi z zieloną folią odblaskowa albo znaleźć jakieś plexi ,które bedzie podobne do wizjerów z filmu.
Tutaj co prawda jest dziwnie bo na tych screenach z filmu ten wizjer raczej wygląda na matowy

ale zrobienie takiego efektu przy zachowanej jako takiej przeźroczystości jest chyba niemożliwe,
z tego co rozmawiałem z ludźmi na BSN stosują odblaskową folię okienną.
CRL mówi ze ma ten wizjer być odblaskowy więc sprawę może rozwiązać chyba tylko własnie folia ,lub zastosowanie plexy z jakiegoś bo ja wiem hełmu gogli itp,tutaj jednak jest problem taki że u mnie wizjer jest płaski,wiekszość gogli czy szyb do hełmów jest profilowana.
Moja folia jest folią zewnetrzna,być może lepszy efekt dałaby folia wewnetrzna klejona od środka hełmu
Zdjecia beda lepsze mam nadzieję w najbliższym czasie ,i już bardziej gotowej "produkcji"
cieżko się w tym robi zdjęcia samowyzwalaczem ;)ale mam nadzieje ze jak zrobię cumberbund to się zgadam z Jokiem na jakąś sesje zdjeciowa